Olvi Sandels Juhlaolut Suodattamaton on Olvin uutuuksia ja pitäähän tämä uutuus pistää vastakkain perus-Santun kanssa. Sandels Juhlaolut eroaa näistä tavallisista Santuista sillä, että juhlaversiota ei ole lähdetty suodattamaan. Tämä tuo mukanaan sen, että juhlaversiossa pitäisi olla enemmän makua. Siitä on useampi vuosi kun olen Sandelsia maistanut, joten eiköhän me ruveta hommiin ja katsotaan kumpi näistä kahdesta on parempi?
Panimo: Olvi Oyj
Panimon sivut: www.olvi.fi
Maa: Suomi
Tyyli: Vaalea lager
Voltit: 5,3 %
Katkerot: 16,0 EBU
Fiilikset:
Yhteenveto:
Tuoksujen osalta Juhlaolut ottaa niskalenkin perusversiosta. Tuoksussa on maltaisuus vastaan pahvi. Makujen puolella JuhlaSanttu pitää edelleen niskalenkkiä ja puristaa jopa entistä tiukemmin. PerusSanttu maistuu tai siis eihän se kyllä maistu yhtään miltään. Juuri sellaista mautonta bulkkilageria. Siinä rinnalla JuhlaSanttu on täynnä makua. Tässä hämää se, että jos tuota juhlaolutta maistaisi itsekseen, niin ei siitäkään paljoa irtoa. Näiden kahden välinen taistelu on selkeä ja Olvin uutuus Sandels Juhlaolut Suodattamaton on huomattavasti parempi, kuin suodatettu Sandels. Se, että suodattamattomassa on enemmän makua, niin ei ole yllätys. Näiden kahden oluen näinkin selkeä makuero on itselleni kyllä kieltämättä yllätys. Ei tämä Sandelsin Juhlaolut siltikään tule eksymään missään tilanteessa omaan ostoskoriin, koska samalla hinnalla ja allekin sen saa pienpanimoiden valmistamia täysmallaslagereita, joissa on oikeasti makua.
Mistä: Sandels Juhlaolut saatu panimolta ja Sandels 5,3 % ostettu K-Citymarket Pilkko (Joensuu)
Pisteet:
Sandels 5,3 %: 19/50
Sandels Juhlaolut Suodattamaton 5,3 %: 24/50
JaskanKaljat -olutarviot luettavissa etukäteen Pint Please -sovelluksen
kautta. Lataa sovellus älypuhelimeesi ja ota JaskanKaljat seurantaan.
Lataa sovellus puhelimeesi, joko Google Playn tai App Storen kautta. Linkit
alla.
Google Play – Pint Please
App Store – Pint Please
Pitääkö oluen olla aina joku kahvikonjakkisavulastusuklaa-porter ennen kun se on hyvä olut? Tai hunajamangoneipa kovilla IBU lukemilla? Kyllä Sandels maistuu minusta ainakin ihan muulta kun pahvilta eikä sitäkään tarvitse kipata laatikkokaupalla. Jotenkin on trendi olutbloggareilla aina dissata näitä isojen panimoiden perusoluita. Mutta kukin tyylillään. Ja aina oletetaan, että näitä ’bulkkeja’ juodaan vaan humaltumistarkoituksessa. Varmaan toki niinkin tehdään mutta miten se eroaa siitä, että maisellaan useita ’erikoisoluita’ illan aikana? Mutta kiitos mukavasta blogista, vuosia olen tätä seurannut. Hyvää syksyn jatkoa 🙂
Moi,
Oluen ei todellakaan tarvitse olla mikään erikoisista erikoisin viritelmä, enkä itse asiassa edes sellaisista tykkää. Itse juon useasti vaaleita lagereita & pilsejä ja nämä osuvat hyvin omaan makuuni. Näissä kuitenkin arvostan täysmaltaisuutta, jolloin oluen maltaisuus tulee esiin puhtaammin kuin oluissa missä ohratärkkelystä. Itse en lähde harrastamaan tuota trendiä, missä dissataan isoa panimoa sen takia, että se on iso. Olut on silloin hyvää, kun se omaan suuhun osuu niin kuin pitää oli sitten panimo minkä tahansa kokoinen. Esim. useista Olvinkin oluista tykkään erittäin paljon. Vaaleita lagereita juodessa yleisesti ostan suomalaisten pienpanimoiden täysmallasoluita, koska ainakin ne mitä ostan maistuu itselle paremmin ja ovat myöskin edullisempia. Bulkkilagerin ja ns. ”erikoisoluiden” suurissa määrin lipittäminen on sama asia ja monella saattaa harrastaminen hämärtyä siihen, että juo ns. erikoisempaa ja parempaa. Mukava kuulla, että olet seuraillut blogiani ja mukavaa syksyn jatkoa 🙂
Olviltahan tuli muuten Suomen paras mieto olut, Rye mild neipa, joka on 2,5% ja onkin erittäin hyvä vaikkei minusta neipa olekkaan mutta todella maukas olut pienillä prosenteilla. Hyvää saunassa ja urheilun jälkeen
Eihän se neipa ole, mutta itse tykkään tuosta Rye Mild Neipasta erittäin paljon. Taitaa olla yksi ostetuimpia oluita tänä vuonna ellei jopa ostetuin. Pyörälenkin jälkeen uppoaa erittäin nätisti, mutta toisaalta uppoaa hyvin milloin tahansa.
Sama homma, usein lähtee kaupasta matkaan tämä kyseinen olut minullekkin. Toivottavasti mahdollisimman moni uskaltaa tätä maistaa matalista prosenteista huolimatta.