Kolme eri-ikäistä Sinebrychoffin Portteria testissä


Tein tuossa eilen illalla ”sokkotestin”, jossa maistelin
kolmea eri-ikäistä Sinebrychoffin Porteria. Yksi pulloista oli ostettu muutama
päivä sitten Alkosta ja siinä parasta ennen päiväys oli 26.4.2014. Sitten mukaan
testiin otin kaksi pulloa, jotka olivatkin olleet pitemmän aikaa kellarissa
kypsymässä. Näiden päiväykset olivat 31.12.2012 ja 28.11.2013. Eli toisessa
päiväys mennyt muutama päivä sitten ja toisessa oli jo mennyt melkein vuosi
sitten. Tässä alla onkin tästä leikkimielisestä testistä videomateriaalia ja
näette, että menikö veikkaukset ja pohdinnat miten pahasti päin metsää!
Tämän testin perusteella voikin todeta, että mitä kellarissa pitäminen tekee Sinebrychoffin Portterille:

  • Voimakas hiilihappoisuus tasoittuu
  • Metallisuus häviää
  • Maku muuttuu täyteläisemmäksi ja pehmeämmäksi

Suosittelen ehdottomasti ostamaan eri-ikäisiä pulloja ja
säilömään kellariin. Maussa tulee selkeitä eroja. Se, että onko tuore vai vanha
parempi on sitten makuasia.

2 thoughts on “Kolme eri-ikäistä Sinebrychoffin Portteria testissä

  1. Muutama päivä sitten join päiväyksellä 23.12.2012 olevan portterin ja totesin kanssa huonoksi. En kyllä suosittele tämän oluen kypsyttelyä. Tuoreena parempi. Joskin tuoreena häiritsee joskus havaittava metallisuus. Hiilihappojakin saisi olla vähemmän.

    1. Tuoreena tuo metallisuus ja voimakas hiilihappoisuus ovat hieman häiritseviä, mutta maistellasi sitä olutta jossa päiväys oli mennyt pari päivää sitten, niin se tuntui kaikkein parhaimmalta. Tätä aionkin kokeilla jossain vaiheessa uudelleen, että maistaa sitten kun päiväys on juuri mennyt. Se lähes vuoden vanha oli jo hieman menettänyt makuaan. Mielenkiintoisia testejä joissa oppii erittäin paljon näistä oluista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *