Kyrö Distillery Company Long Kyrö

Kyrö Distillery Company on lyhyen historiansa aikana ehtinyt niittämään mainetta tuotteillaan ja on kyllä ollut alusta lähtien hieno seurata jätkien taivalta. Kun kuulin, että Kyrö Distillery Company on tehnyt Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan kanssa yhteistyössä Lonkeron tai siis Long Kyrön, niin pakkohan sitä oli päästä maistamaan. Tislaamon Brand Ambassadorina toimiva Jussi Viljala kertoi, että sitä tulee saataville Joensuuhun Gloriaan, joten sinnehän sitä täytyi suunnistaa. Eli nyt maistelussa  muuta, kuin olutta.

Pullon ulkonäkö jatkaa samaa tyylikästä linjaa, kuin muukin Kyrön ulosanti. Hieno pullo, joka erottuu edukseen. Sitten maistamaan. En ole mikään lonkeroekspertti, mutta nuorempana kurlannut kurkkuni lukuisia kertoja kaikenmaailman Kurkoilla ja Talon lonkeroilla, joten ei mikään uusi juomalaji meikäläisen suulle.

Fiilikset:
Tuoksultaan selkeää Napue -giniä, rosmariini hallitsee ja taustalla karpaloa.

Maultaan alkuun happaman karpaloinen, Napue tulee nätisti esiin. Katajaa ja yrttistä rosmariinia. Juotavuus huippuluokkaa, kun ei läheskään niin makea kuin normilonkut. Nykyisin on tullut harvemmin juotua mitään lonkeroita, koska suurin osa on erittäin makeita, mutta tämä ei sitä ole. Pakko myöntää, että tämä taitaa olla tämän hetken paras Lonkero. Oikein miellyttävä juoma.

Tässä poimintoja Kyrön lehdistötiedotteesta:
Jos joku asia on suomalaisten huulilla, niin se on lonkero: vuoden 1952 Olympialaisiin tehty
juomasekoitus on saavuttanut lähes kansallisjuoman aseman. Nyt lonkerokavalkadi saa saa väripilkun kun Kyrö Distilleryn ja Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan yhdessä kehittämä Long Kyrö” karpalo-rosmariinilonkero saapuu anniskeluravintoloihin 1.4.2016
alkaen.

Maultaan Long Kyrö jatkaa Napue Gin & Tonicin makumaailmassa: juoma on maultaan peruslonkeroa kuivempi ja ginin maku pääsee hyvin oikeuksiinsa karpalon rinnalla. Rosmariini täydentää makuelämyksen ja maukas Long Kyrö toimiikin erinomaisesti jopa humaloiduista craftoluista tai kuivasta kuohuviinistä pitäville.

Alkon valikoimiin Long Kyrö tulee 11.7. Päivittäistavarakaupassa Long Kyröä ei nykylain mukaan
nähdä, sillä sitä ei ole valmistettu käymisteitse vaan tislaamalla. Päivittäistavarakaupassa saa
myydä ainoastaan käymisteitse valmistettuja tuotteita.

Laitila x Isokyrö
Kyseessä on kahden pienen tuottajan yhteisponnistus: lonkeron valmistaa ja pullottaa Laitilan
Wirvoitusjuomatehdas käyttäen Kyrö Distilleryn IWSC:ssä maailman parhaana gin&tonic gininä
palkittua Napue-giniä, rosmariiniaromia sekä useimmista lonkeroista poiketen aitoa karpalomehua.
“Haluamme tarjota uusia makuelämyksiä ja ginipohjainen, lähes kansallisjuoman aseman
saavuttanut lonkero ansaitsee craft-vaihtoehdon. Tavoitteenamme on että tätä kelpaa siemailla niin
saunan päälle kuin pienolutmaistiaisissa.” toteaa toimitusjohtaja Miika Lipiäinen.
Lipiäistä komppaa Laitilan toimitusjohtaja Rami Aarikka ja lisää, ”Olemme Kyrön kanssa miettineet
sopivaa yhteistyömuotoa jo jonkin aikaa. Maailman parhaan gin-pohjaisen drinkin soveltaminen
lonkeromaailmaan oli vihdoin idea, jolla yhteistyö saatiin alulle. Long Kyrössä on todellista crafthenkeä, sillä tuotekehityksen vetäjänä toimi panimomestarimme Juha Kylä-Kaila.”
“Tavoitteena on viedä Long Kyröä myös ulkomaille, ensimmäiseksi testiin tulevat Viron, Saksan,
UK:n ja Belgian markkinat.” Sanoo myynnistä vastaava Jouni Ritola.

Huom: Tämä blogipostaus ei sisältänyt yhtään aprillipilaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *