Jaskan Juhannus Olutvinkit 2024

Nyt on sitten Jaskan juhannuksen olutvinkkien aika ja tällä kertaa maailma tai siis Suomi on muuttunut. Nykyisin voimme käydä maitokaupasta ostamassa 8-prosenttisia oluita, joten tämän juhannuksen juomat on kaikki ostettu maitokaupasta ja kaikki oluet ovat juurikin näitä ”pelottavan” vahvoja ”mörkökaljoja”. Kaupaksi valikoitui Joensuusta K-Supermarket Rantakylä, missä on tämän kylän paras olutvalikoima ja nyt kun prosenttirajaa on nostettu, niin kyllähän sieltä melkoisia herkkuja lähti mukaan.

Tämän linkin takaa löytyy aikaisempien juhannusten vinkit!

Orval

Juhannus aloitetaan yhdellä hienoimmista oluista, mikä on koskaan valmistettu elikkäs Orval. Tämä pirskahteleva ja monivivahteinen olut saa toimia ns. alkudrinkkinä ja korvaa kaikki skumpat ym. juhlajuomat. Orval on 6,9 % reippaasti humaloitu belgityylinen pale ale. Olut on kuivahumaloitu käyttäen Hallertau, Stryrian Goldings ja French Strisselspalt-humalia ja siinä käytetään myös Brettanomyces-villihiivaa. Orvalissa prosentit heittelevät 6,2 % ja 6,9 % kesken ja tällä kertaa olut on 6,2 % vahva. Tämä olut on valmistettu 28.3.2023, joten on jo mukavasti ehtinyt olemaan pullossa.

Beer Hunter’s Mufloni DIPA

Beer Hunter’s Mufloni DIPA on 8-prosenttinen tupla IPA, missä humalina Citra, Simcoe ja Mosaic. Tämän tasapainoisen tupla IPAn kanssa on hyvä lähteä sytyttämään kotaan tulta ja ruveta valmistelemaan illallista.

Panimoyhtiö TuJu Kiljuhanhi West Coast IPA

Panimoyhtiö TuJun Kiljuhanhi on Cryo Centennialilla, Citralla ja Simcoella humaloitu 7 % West Coast IPA. Juhannuksena tulee yleensä kodassa valmistettua hampurilaisia, joten tämä toimii siinä hienosti ruokajuomana.

Salama Brewing Bloody Geezer Imperial Berliner Weisse

Salama Brewing Bloody Geezer Imperial Berliner Weisse on passionhedelmällä, mangolla, veriappelsiinillä ja vaniljalla maustettu 8-prosenttinen imperial berliner weisse. Tällainen pehmeä hedelmäcocktail menee kivasti jälkiruokana ja myöskin virkistää saunan jälkeen.

Stone Brewing Arrogant Bastard Ale

Saunat on saunottu ja vatsa täynnä ruokaa, joten on aika ruveta rauhoittumaan oikein kunnolla. Hämärässä kodassa on mukava istuskella tuijottamassa liekkiä ja siemailla Stone Brewingin Arrogant Bastard Alea. Tämä reippaasti humaloitu ja kevyen paahteinen American strong ale on 7,2-prosenttinen ja sopii hienosti hämärtyvään iltaan, paitsi että juhannuksena ei ole hämärää, mutta voi siirtyä hämärään kotaan istumaan itikoita karkuun.

  • Panimo: Stone Brewing Company
  • Maa: Yhdysvallat
  • Oluttyyli: American Strong Ale
  • Prosentit: 7,2 %
  • Olutarvio: Arvio tulossa 20.6.2024
  • Saatavuus: Saatavilla ainakin K-Supermarket Rantakylästä!

Plevnan Siperia

Plevnan Siperia on Koffin Portterin ohella maamme suurin olutklassikko, joten mikäs sen hienompaa, kun palata kodasta tupaan ja istahtaa kiikkutuoliin siemailemaan tätä hienoa olutta. Plevnan Siperia on 8 % imperial stout, mikä on reilusti humaloitu Tomahawk, Simcoe ja Amarillo-humalilla.


Panimo: Koskipanimo Oy
Maa: Suomi
Oluttyyli: Imperial stout
Prosentit: 8,0 %
Humalat: Tomahawk, Simcoe ja Amarillo
Olutarvio: Linkki arvioon!
Saatavuus: Saatavilla ainakin K-Supermarket Rantakylästä!


Tällaiset juhannuksen olutvinkit tällä kertaa! Mukavaa ja rauhallista juhannusta teille kaikille. Olkaa varovasti vesillä ja muistakaa kohtuus!

2 thoughts on “Jaskan Juhannus Olutvinkit 2024

  1. Siperia hieno olut mutta ei kyllä yöttömässä yössä tulisi mieleenkään nauttia tummia oluita. Syksyn ja talven pimeys sopii paremmin

    1. Moi,
      Syksy ja talvi on kyllä Siperian parasta aikaa, mutta tuoreeltaan reippaasti humaloitu Siperia menee myös nätisti juhannuksen viimeisenä oluena. Ei ole todellakaan niin tunkkainen kuin monet imperial stoutit, joten tämän takia halusin nostaa kyseisen klassikon tähän keskikesän juhlaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *