Itsenäisyyspäivän illalliseksi valmistin häränlihasta itsesuunnittelemani ruoan ja tässä alla pääsette ottamaan reseptin talteen. Siitä sitten kokeilemaan. Itsellä oli häränlihaa, mutta tottakai siihen käy myös naudanlihakin. Tässä linkki itsenäisyyspäivän postaukseen!
Ainekset:
- n. 1400 g häränlihaa
- 2 dl Tornion Panimo Lapland Red Ale
- 2 punasipulia silputtuna
- 5 valkosipulinkynttä murskattuna
- 2 lihaliemikuutiota
- 3 dl kermaa
- n. 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 tl kuivattua rosmariinia
- 1 tl kuivattua timjamia
- suolaa (maun mukaan)
Lisäksi:
• voita lihojen ruskistukseen.
Ohje:
- Ruskista lihat voissa ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuullota sipulit voissa.
- Keitä lihaliemikuutiot vedessä (n.1 litra)
- Lisää lihat pataan, kaada sekaan mausteet + sipulit ja Lapland Red Ale. Lisää lihalientä, että lihat peittyvät. Nautiskele loput oluesta.
- Anna kypsyä uunissa tai leivinuunissa n. 200 asteessa tunti. Lisää lihalientä tarvittaessa.
- Anna kypsyä vielä toinen tunti ja sitten lisää kerma.
- Heitä uuniin vielä tunniksi ja sitten eiku syömään
- Lihan kanssa tarjoillaan valkosipulipaahdettuja perunoita. Resepti tuossa alla.
Huom. Normaalisti laittaisin tähän ripauksen siirappia tai hunajaa tuomaan makeutta. Nyt korvasin sen toffeisen maltaisella Tornion Panimon Lapland Red Alella. Näin makeus on hillitympää ja maltaisuus tuo ruokaan runkoa ja syvyyttä.
Valkosipulipaahdetut perunat:
Keitä perunalohkoja 10 minuuttia. Pirskauttele perunoiden päälle oliiviöljyä. Asettele perunat uunipellille ja paahda uunissa, kunnes perunat alkavat saada väriä. Pyörittele perunat kulhossa murskattujen valkosipuleiden ja öljyn kera. Ripaus suolaa pintaan ja paahda niitä uunissa muutama minuutti grillivastuksella.
Juomasuositus: Ukrainalainen Obolon Premium Lager
Hyvää ruokahalua!