Olut ja hampurilainen ovat täydelliset yhdessä, mutta voiko olutta käyttää myös hampurilaisen valmistuksessa? Lyhyesti sanottuna tottakai! Olutta, kun lisää hampurilaispihveihin, niin se antaa lisämakua ja samalla tekee pihvistä entistä mehukkaamman. Tässä on yksi tapa, kuinka itse tykkään yhdistää hampurilaisen ja oluen. Alla löytyy resepti, kuinka ne valmistetaan.
Pihviainekset:
- 2 x 480 g Atria Burger Naudanliha
- n. 1 dl Laitilan Kukko Pils
- Suola
- Pippuri
- Paprikamauste
Ohje: Kaada jauhelihan päälle olutta. Laita sen verran, kuin liha jaksaa sitä olutta imeä. Mausteita oman maun mukaan. Sekoita keskenään ja anna maustua noin tunti. Sen jälkeen pyörittele noin 100 g pihvit ja paista pannulla voissa. Paistamisen jälkeen pihvin pintaan vielä sormisuolaa ja anna hetki muhia folioon käärittynä.
Muut ainekset:
Jokaisella on tietenkin omat lisukkeet, mitä tykkää laittaa hampurilaisen väliin. Tässä minun valintani.
- Vaasan THE BRGR Gourmet burgerisämpylät
- Pirkka Cheddar sulatejuustoviipaleet (Suosittelen käyttämään ihan oikeaa cheddaria, kuten Jukolan Juusto Aito Cheddar)
- HK Amerikan Pekoni
- Pirkka Jalapenoviipaleet
- Punasipuli
- Tomaatti
- Sriracha
- Valkosipuliaioli (ohje alla)
Helppo valkosipuliaioli:
- Felix Kruunumajoneesi
- Valkosipuli
- Pippuri
- Sormisuola
- Sitruunamehu
Ohje: Purista valkosipulia majoneesin sekaan ja perään myös suola & pippuri + sitruunamehu. Jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.
Juomasuositus: Laitilan Kukko Pils. Suosittelen käyttämään ruokajuomana samaa olutta, mitä olet laittanut pihvin sekaan.
Hyvää ruokahalua!