TRUE Bock Hirvipata |
Huomenna istun iltaa ystävieni kanssa ja sitä varten rupesin jo näin edeltävänä iltana valmistamaan ruokaa. Tällä kertaa tein hirvipataa, kuten monesti muulloinkin ja minulta pyydettiin reseptiä, joten ajattelin sen laittaa tänne blogiin näkyville. Mausteiden pääosassa tällä kertaa Mallaskosken Panimon TRUE Bock ja tässä linkki kyseisen oluen arvioon.
Ainekset:
- 2 x 0,5 l Mallaskosken Panimo TRUE Bock
- 2 kg Hirvenliha
- 1 kg Porsaanliha
- 2 kpl lihaliemi
- Savusuola
- Timjami
Ohje:
- Pilko lihat peukalon kokoisiksi paloiksi.
- Paista pienissä määrin paistinpannulla öljyssä tai voissa. Riittää kevyt ruskistus. Lisää paiston loppuvaiheessa yksi suullinen TRUE Bockia ja hetken päästä kaada lihat pataan. Toista tämä niin monta kertaa, että kaikki liha on käynyt paistinpannulla. Samalla keitä pari litraa vettä + lihaliemet.
- Lisää pataan keitetty lihaliemi ja loput oluet. Muista, että kokin pitää testata oluen laatu ja maistella sitä vähintään kolmannes kokonaismäärästä. Tässä kannattaa ehkä jopa taktikoida ja ostaa olutta reilummin.
- Mausta kevyesti savusuolalla ja timjamilla. Muista, että suolaa voi lisätä myös syötäessä, mutta sitä on hankalampi ottaa pois.
- Laita lihapata uuniin, jossa noin 200 astetta. Anna olla yön yli eli 6 -8 tuntia. Käy hämmentämässä kahden tunnin välein ja tarvittaessa lisää keitettyä vettä.
- Tarjoile puikulaperunoiden kanssa ja tietenkin Mallaskosken TRUE Bockin kaverina.
(Huom: Kuva valmiista ruoasta tulossa, mutta näin julkaisuvaiheessa ruoka on vielä uunissa)