JaskanKaljat -olutblogin suomalaiset pienpanimot tutuksi
-juttusarjassa puheenvuoron saa Mikko Linden, joka pyörittää Raumalla Linden Brewery Oy -nimistä pienpanimoa.
Tämän
juttusarjan ideana on tuoda suomalaisia pienpanimoita ja
oluidentekijöitä esille.
—
Panimon virallinen nimi?
Linden Brewery Oy
Perustamisvuosi?
2016
Kuinka panimo sai alkunsa?
Lomautus pitkäaikaisesta työstä ja vuosia kestänyt oluen valmistaminen kotona johti tähän lopputulokseen.
Miksi perustit panimon juuri Raumalle?
Rauma on tämän hetkinen kotipaikka ja kilpailevaa panimoa ei paikkakunnalta löydy.
Kerrotko lyhyesti mikä on Linden Brewery?
Linden Brewery on omistajansa näköinen pieni panimo joka pyrkii tuottamaan tyylilajin mukaisia mutta silti omanlaisia oluita ihan laidasta laitaan.
Kuva: Linden Brewery |
Mikä sai sinut ylipäätänsä perustamaan olutpanimon?
Silloisten töiden loppuminen sai miettimään jos harrastuksesta saisi itselleen ammatin. Vaimon vahvan kannustuksen johdosta uskalsin sitten hommaan ryhtyä.
Kuinka monta työntekijää panimolla on?
Panimo työllistää tällä hetkellä yhden ihmisen. Ystävien apua on ollut korvaamatonta.
Onko jotain alun vaikeuksia ollut panimon perustamisessa?
Ei oikeastaan mitään sellaista mikä olisi aiheuttanut suurempia epätoivon tunteita. Tottakai joka päivä tuli eteen kaikkea uutta ja ihmeellistä mutta kaikesta selvittiin. Fiskarssin panimon bloki panimon perustamisesta oli oiva apu kokonaiskuvan hahmottamiseen ja mitä kaikkea tarvitsee tehdä ja ottaa huomioon.
Milloin tuli viimeksi mieleen sellainen ajatus, että hitto tää on kivaa?
Jos ei ihan päivittäin niin useasti viikossa kuitenkin, onnistumisen riemu on hyvä kannustin. Tottakai on myös niitä päiviä jolloin voi todeta että hitto tää on vähän vähemmän kivaa!
Minkälaisia oluita tällä hetkellä valikoimassa?
Valikoimassa on viisi pintahiiva olutta. Vaaleammalla puolella on perus ale, vahvemmin humaloitu APA ja farmhouse ale. Tummemmista löytyy Britti tyylinen red ale ja Black IPA
Kuva: Linden Brewery |
Mitä on tulossa lähiaikoina?
Kaikenlaista viritystä on aina käymässä mutta kerrotaan sitten kun on jotain kerrottavaa…🙂
Jos katsotaan kauemmaksi tulevaisuutta, niin onko jotain sellaista mainitsemisen arvoista tulossa?
Tulevaisuudesta en osaa sen kummempaa sanoa mutta juuri nyt panimo on vaihtanut kaikki tuotteet pienempään pulloon.
Minkä verran olutta valmistuu tänä vuonna?
Noin 20000L
Kuva: Linden Brewery |
Onko ensi vuoden tavoite tiedossa ja paljon se on? Litramääräistä tavoitetta ei ole asetettu mutta pyritään tasaiseen jatkumoon kasvussa.
Millä erotutte muista suomalaisista pienpanimoista?
Tekemällä tyylilajinsa mukaisia mutta silti oman näköisiä laadukkaita oluita.
Panimohenkilöt:
Kuka olet?
Mikko Linden
Ensikosketus oluisiin?
Aika nuorena, yhtenä juhannuksena.
Minkälainen oli ensimmäinen itse valmistamasi olut ja kuinka se onnistui?
Jos nuoruuden vimmassa valmistettuja uute satseja ei lasketa niin se oli niinkin omaperäinen kuin corona klooni. Onnistui yllättävän hyvin, viimeiset pullot maistui ihan koff:lle.
Mitä olut sinulle merkitsee?
Ilonpitoa, sosiaalista kanssakäymistä, hyviä makuja, työn kautta myös suunnatonta onnistumisen riemua. Kun raskaan päivän jälkeen istuu nojatuoliin ja lasissa on hyvä olut, on se hetki omaa aikaa…pieni pala rauhaa.
Kerro hieman itsestäsi?
Olen 40-vuotias kolmen lapsen isä. Syntyjäni olen Jyväskyläläinen mutta viimeiset 20 vuotta olen asunut Raumalla. Viralliselta ammatiltani olen perämies ja merilläkin on tullut jokunen tovi vietettyä. Harrastuksia ei juurikaan enää ole, joskus tuli rumpuja soiteltua. Nykyään kun tuo työ ja harrastus on yhdistetty niin oikeen muulle ei aikaa jää.
Mitkä kaupalliset oluet ovat suosikkejasi? Kotimainen ja ulkomaalainen suosikki?
Tämä on nyt taas sellainen kysymys mihin on niin vaikea vastata…No sanotaan nyt kotimaisista vaikka Takatalo&Tompurin Kaski Pils ja ulkomaalaisista vaikka Schneider Weisse Aventinus.
Kiitos Jaska, on mukava lukea näistä pienpanimoista. Vielä kun sattuisi eteen näitten tuotteita mitä maistella 🙂