Helsinki SOPP2016 – Jaskan tärpit

Helsingin Suuret Oluet Pienet Panimot 2016 –tapahtuma on aivan oven takana ja Helsingin Rautatientori tarjoilee huomisesta lähtien toinen toistaan hienompia maltaisia herkkuja oluenystäville. Selailin tapahtuman juomavalikoiman läpi ja tein sieltä poimintani, että mitä aioin maistaa ja myös suosittelen teidän maistavan. Itse tulen paikan päälle perjantaina ja paikalla myös lauantain, joten jos vastaan satutte, niin moikataan.

10 takuuvarmaa:
Tässä takuuvarmaa vinkkiä, jotka ainakin tulee kokea.

Lammin Sahti: Jokaisessa SOPPissa pitää maistaa tämä ja onhan se aina hyvää.

Saimaan Juomatehdas  Brewer’s Special Blue Skies IPA: Toive uusintana valmistettu IPA, jossa Bruuverin ihmemiehen Ilkka Sysilän maaginen kädenjälki  näkyy parhaimmillaan.

Rekolan Panimo Luomu Rölssi: Monella suosituslistalla vieraillut Rölssi on kyllä hemmetin hyvä kesäjuoma.

Ruosniemen Panimo Sihteeri: Tällä oluella startataan lauantain SOPPi. Jaskan virallinen SOPPi aamustarter.

Malmgård Emmer Tripel: Vieläkö jollain on tämä loistava olut maistamatta? No nyt viimeistään paikkaa asia ja maista. Emmervehnän uniikkimaku yhdistettynä pirskahtelevaan Tripeliin. Timanttia!

Vakka-Suomen Panimo Prykmestar NokkosPils: Tässä on sitä jotain! Nokkosen yrttinen olemus yhdistettynä laadukkaaseen Pilsiin.

Lapin Voima: Tämä tiski on koko tapahtuman helmi. Aivan mahtavia muinaisoluita ja hienoja tarinoita. Jos et muuta maista, niin tämä tiski pitää kokea.

Plevnan Petolintu ja Siperia: Plevnan kaksikko on aina tikissään. Välipalaksi rapsakkaakin rapsakkaampi Petolintu Pils ja jälkiruokana The ONE and ONLY Siperia.

Beer Hunter’s Mufloni Saison De Randonneur 6%: Beer Hunter’s Saisonien mestari, joten niitä ei tule ikinä jättää väliin.

Maistila Kaira: Mallikas IPA. Ota, niin et kyllä pety.

16 kiinnostavaa maistamatonta:
Näitä en ole vielä maistanut, mutta herättivät suurimman kiinnostuksen.

Nokian Panimo Mother Fuggle: Harvoin tulee Nokian Panimolta mitään uutta, joten kyllähän perusvarma bitter aina maistuu.

Bryggeri Helsinki Rhum Barrel Aged Imperial Stout: Mahtavan Imperial Stoutin rommitynnyriversio. Ei kai tarvitse edes perustella?

Bock’s Cornes Brewery Pils: Itselle uusi panimo, joten aloitetaan kokeilu heidän Pilsistään.

Ruosniemen Panimo Porvari Barley Wine: Suomalaiset Barley Winet eivät kävele joka päivä vastaan, mutta entäs porilaiset? Tuossa lauseessa ei ollut mitään järkeä, mutta tämä olut täytyy kyllä maistaa.

Olarin Panimo: Olen kuullut puhuttavan Olarin Panimon hyvästä oluen laadusta, joten en valitse vain yhtä, vaan haluan kokea kaiken. Päällimmäisenä kiinnostaa Saison, joka on tehty perinteiseen tyyliin ilman kikkailuja.

Laitilan Imperiaali Stout – Bourbon Oak: Laatu IS Bourbon –tynnyrissä kypsennettynä. Nam!

Suomenlinnan Panimo SOPP Weisse: Helsingin SOPPia varten pantu Berliner Weisse. Tyyli, jota näillä leveysasteilla harvoin näkee, joten pitäähän se kokee.

Stadin Panimo It Came From The Cask: Reilun vuoden tammitynnyrissä kypsynyt yllätys. En tiedä  mitä se on, mutta panimon tuntien, niin pahaa se ei ole.

Hiisi x Ruosniemi Konttorirutto (Hoppy Sour Ale): Hapanta! Kyllä kiitos!

Maku Brewing Eero Lager: Panimon eka Lager, joten testiin, että kuinka onnistui.

Hopping Brewsters Thora Gruit Ale: 4,9% Gruit Ale, jossa maistuvat suomalaiset marjat: vadelma, karviainen, puna- ja mustaherukka sekä karhunvatukka. Vuosisatoja vanhalla tekniikalla valmistettu humaloimaton olut, joka kuulemma ilahduttaa myös siiderin ystävät. Tätä odotan, ehkä kaikkein eniten.

Mathildedalin Kyläpanimo Seppä: Bourbon lastuilla viritetty nokinen ja rouhea Stout ei kyllä kuulosta pahalta.

Radbrew: Tällä Kaarinan porukalla on melkoisesti oluita mukana. Itse suuntaan tiskiltä ja kysyn sen hetken suosituksen. Aina tulee hyvää, kun sitä osaa kysyä.

Saimaan Juomatehtaan Beer Cocktails: Olutcocktailit ovat Suomessa melko uusi juttu, joten nyt on hyvä mahdollisuus testata niitä.

Pyynikin Käsityöläispanimo Imperial Stout: Katsotaan kuinka Pyynikki on onnistunut kuningastyylissä.

Mallaskosken Panimo Black Imperial Rye: Reilu 11 pinnainen rukiinen olut. Hieman jännittää, mutta olen sen verran isopoika, että antaa tulla vaan.

Bonussektori:
Jos noiden lisäksi vielä jotain, niin tässä muutama erikoisempi tai vähemmän erikoisempi:

Rekolan Panimo Kaksi Kotia Vailla Humalaa: Olut, joka valmistettu ilman humalaa. veden ja ohramaltaan kaverina käytetty siankärsämöä, apilaa, pakuria, pujoa, kanervaa ja mesiangervo. Maista, koe ja rakastu. ”Suomi Lambic”.

Lammin Sahti Fillari: Jos ajattelet, että perkele minähän en mitään vettä juo. Nappaa sitten väliin 2,2% Fillari. Virkistävä janojuoma, jonka jälkeen eikun Imperial Stoutien kimppuun.

Nokian Panimo Lakuportteri: Lakritsijuurella ja tähtianiksella twistattu Portteri. Kaksi vahvaa maustetta, jotka varmasti ovat jättäneet jälkensä Portteriin.

Saimaan Juomatehdas Brewer’s Special Joker Hop Ale ver. 6: Pakkohan tätä oli vielä mainostaa, kun olen tähän olueeseen humalat saanut valita. Ja ne humalathan oli Citra, El Dorado ja Sorachi Ace.

Ruosniemen Panimo Lomittaja Karviaismarja Saison: Niin kuin nimikin jo kertoo, että karviainen ja Saison ovat kohdanneet.

Hiisi Donut Island: Confirmation Beer: Olut joka sisältää maapähkinää.

Siiderit:
Loppuun vielä pari hyväksi havaittua siideriä.

Panimoravintola Koulu Karpalo siideri: Mukavan aito karpalon maku.

Suomenlinnan Panimo Tin Soldier’s Hard Cider 7,5 %: Yksi Suomen parhaita siidereitä.

Rekolan Panimo Kuura Siideri: Paljon olen kuullut kehuja, mutta en ole itse vielä maistanut. Kommentteihin tuli tästä maininta, joten poimitaan tännekin.

Huom: Juttua muokattu 26.7.2016 klo. 21.55 ja lisätty siidereihin Kuura


Tässä vielä koko juomalista kokonaisuudessaan!

9 thoughts on “Helsinki SOPP2016 – Jaskan tärpit

  1. Rekolan tiskiltä Kuura siideri kunnon real cider eikä mitään laimennettua omenaviiniä.

    1. Kiitos maininnasta. Tämä meni itsellä aivan ohi. Itsellä vielä maistamatta, mutta ehdottomasti maistettava. Lisäsin sen juttuun mukaan 🙂

  2. Toi Blue skies ipa Bruuverissa maistettuna oli kaukana ipasta. Ei ollenkaam sitruksisia tai hedelmäisiä aromeja, ihan kuin katkeraa pilsiä tai jotain. Liekö ollut kunnossa…

  3. Sysilä ei ole enää Bruuverissa töissä. Lisäksi Saimaan tekeminä Bruuverin oluet on aina olleet jotenkin heikompia.

    Suomi Lambic -kommentti vähän hämmensi, onhan Lambicissa humalaa, eikä mitään yrttejä? Lähimpänä lambicia vastaavaa paikallista erikoisuutta Suomessa on tietysti sahti!

    Muuten aivan hyvä listaus ja hyvään jaskamaiseen tyyliin kirjoitettu!

    SOPP jää itseltäni tänä vuonna kokonaan väliin, harmi :/

    1. Kiitos kommentista.
      Tuo olikin itselle uutta tietoa ettei Sysilä ole enää Bruuverissa.

      Tuo Suomi Lambic oli lähinnä panimon oma näkemys ja tässä oluessa on yrteillä saatu luotua juuri heittomerkkien sisään sopiva Lambic 🙂

      Yritän enemmän ja enemmän saada tätä ns. Omaa tyyliäni tuotua esille, mutta kirjoittamisen amatöörinä jutut rönsyilee monien tyylien ja virheiden sekamelskassa. Kiitos 🙂

  4. Minkäshintaisia nuo oluet ovat tänä vuonna? Eli kuinka pitkälle rahat riittää desin tuopilla verrattuna isompaan mukiin?

    1. Mushimalt-blogista löytyy aika hyvin hintatietoja. Ei desin annokset juurikaan kalliimpia vaikuttaisi olevan, Pyynikin tiskillä hauskasti joissain vahvemmissa oluissa halvempia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *