LEHDISTÖTIEDOTE 2.3.2016 (Julkaisuvapaa heti)
TEEMA 2016:
Helsinki Beer festivaalin vuoden 2016 teema on Reinheitsgebot 500v ja maana siis Saksa.
Reinheitsgebot, oluen puhtauslaki huhtikuun 23. päivänä vuonna 1516
pääarkkitehteinä Duke Wilhelm IV ja Duke Ludwig X, paikkana Ingolstad, Saksa.
Laki määräsi olueen käytettäviksi raaka-aineiksi ohran, humalan ja veden.
Laki tuli ensin voimaan Bavariassa ja myöhemmin koko Saksan alueella.
Muut viljat olivat tällä päätöksellä tarkoitettu kiinteän ruuanlaittoon,
kuitenkin joissain hoveissa niitäkin käytettiin lainvastaisesti oluen panemiseen.
Tämä 500 vuotta täyttävä laki on tiettävästi ensimmäinen kuluttajasuojalaki, joka
piti sisällään myös kilpailurajoitussäädöksiä.
Tarjoiluastioiksi säädettiin Mass tai Kopf ja hintakin oli lain mukaan säädelty.
Jos oluen valmistaja tai majatalonpitäjä rikkoi näitä säädöksiä, siitä seurasi rangaistus.
Vuosien saatossa lakiin on tehty lisäyksiä, kuten esim. raaka-aineosaksi on tullut hiiva.
Laki on kuitenkin säilyttänyt pintansa monien kansainvälisten kiistelyjen jälkeenkin, sillä aina 90-luvun alkupuolelle saakka Saksassa myytävässä olutpullon etiketissä ei saanut käyttää sanaa Bier, jos sitä ei ollut valmistettu Reinheitsgebotin mukaan.
Edelleen kuluttajat Saksassa ovat ylpeitä oluen puhtauslaista ja panimot käyttävät sitä te-hokkaasti tuotemarkkinoinnissa.
Helsinki Beer Festivaalin yhteydessä järjestetään vuoden parhaiden oluiden, siideri-en ja viskin kilpailu.
Vuoden 2015 voittajat olivat:
Vuoden olut:
- Imperial Stout 10,5 t% (Founders Brewing USA / Diamond Beverages)
Siideri:
- Cidre Kerné Fruite 4,0 t% (Cidre Kerné Ranska / Viinitie)
Helsinki Beer Festivaalin asettaman raadin valitsema Vuoden olutravintola julkais-taan maaliskuuhun alun aikana.
Vuoden olutravintola 2015 oli turkulainen Uusi Apteekki.
Helsinki Beer Festivaaleilla on ohjelmassa mm. olut-taistingejä.
Useilla näytteilleasettajilla on luvassa kevään uutuus oluita ja siidereitä.
Ruokapuolella on tarjolla mm. ostereita, saksalaisia olutmakkaroita, kokonaisen si-ka grillissä, sekä BBQ hampurilaisia.
Iltoja vietetään kevyen musiikin parissa.
Aukioloajat:
Pe 15.4.2016 ammattilaistunnit klo 14 – 17, yleisötunnit klo 17 – 01
La 16.4.2016 yleisötunnit klo 12 – 01
TEHDÄÄN YHDESSÄ SUOMEN SUURIN JA AINUTLAATUISIN TAPAHTUMA, JOKA KEHITTÄÄ ALAA ETEENPÄIN JA TUO UUSIA NAUTISKELIJOITA OLUT-, SIIDERI- JA VISKIKULTTUURIN PARIIN. TAPAHTUMA ON TEHOKAS MARKKINOINTIKANAVA TAVOITTAA AMMATTILAISET JA HARRASTAJAT.
Helsinki Beer Festival
Yhteystiedot:
Festivaalijohtaja:Markku Korhonen
+358 40 707 7771
markku.korhonen@helsinkibeerfestival.fi
Tekninentuotanto:Jyrki Peltonen
+358 400 430 665
jyrki.peltonen@helsinkibeerfestival.fi
Ravintolapäällikkö:Maarit Häyry
+358 40 509 0906
maarit.hayry@helsinkibeerfestival.fi
Toimisto: info@helsinkibeerfestival.fi
www.helsinkibeerfestival.fi
facebook.com/helsinkibeerfestival