60’s Palaverissa Maku Brewing oluttasting ja olutcocktaileja


 
Olen pitänyt Joensuussa 60’s Palaverissa noin kymmenkunta
oluttastingia viimeisen vuoden aikana ja näissä aikaisemmissa tastingeissa kävimme läpi eri oluttyylejä
hienojen oluiden kautta. Tastingeissa maistettiin viidestä kuuteen eri olutta
ja periaatteena minulla oli maistattaa sellaisia oluita mitä ei aikaisemmin Joensuussa ole ollut saatavilla. Tämä oli ns. olutkoulun ala-aste.

Sitten pidimme
kesän taukoja ja viime viikolla palattiin tastingien pariin oikein ryminällä.
Ensimmäiseen tastingiin sain kaverikseni kaksi Jussia. Teemana oli
maistaa tuusulalaisen Maku Brewingin oluita Maku Johtaja Jussi Tammisen
opastuksella. Lisämausteen tastingiin tuli antamaan vuoden baarimestariksi
valittu Jussi Viljala, jonka missiona oli loihtia kolmesta Maku Brewingin
oluesta olutcocktailit.

 
Tastingissa maistettiin Maku Brewingilta seuraavat oluet:
  • Amber Ale
  • Golden Ale
  • Saison
  • Savuporter
  • IPA

Tammisen Jussi kertoi oluistaan ja panimon tarinaa. Itse
heitin väliin jotain omasta mielestäni näppärää. Viljalan Jussi oli suunitellut
olutcocktailit Amber Alesta, Saisonista ja IPAsta. Nämä mahtavan makuiset
drinkit täydensivät tastingia ja selvästi pystyi huomaamaan, että yleisö
viihtyi. 30 henkinen tastingporukka pääsi kokemaan harvinaisia herkkuja.
Lupasin julkaista blogissani Viljalan Jussin olutcocktailien reseptit ja tässä ne olis. Suluissa näkyy cocktailissa käytetty olut.
 

Rommi sour (Amber Ale):
Lasi: On the rocks

  • 4 cl vaalea rommi
  • 3 cl sitruunamehu
  • 2 cl amber ale siirappi
  • Kananmunan valkuainen

Juoma tehdään ravistamalla.
Siirappi: keitä olut 0,33l ja sokeri 6 dl kasaan n. 15 min.


French75 (Saison):
Lasi: Grogi / Collins

  • 4cl gin
  • 2cl sitruunamehu
  • 1cl sokeri
  • jatketaan saisonilla

Muut paitsi olut ravistetaan.
sokeri = sokerisiirappi, tehdään 1 osa vettä 2 osaa sokeria ja keitetään
kasaan 15min.

 

Old Fashioned (IPA):
Lasi: On the rocks

  • 4 cl bourbon
  • 1 tl sokerisiirappi
  • 1 dash angosturabitter
  • 2 dash creolebitters
  • jatketaan IPAlla.

Tehdään hämmentämällä.
Dash = loraus (5 – 10 tippaa)

Viljalan Jussin ajatuksia cocktaileista: Ajatuksena näissä
cocktaileissa oli juomien erillaisuus. OF:ssä tuotiin oluen makua
esille. French75:ä korvattiin vaan shamppanja oluella ja rommisourissa
käännettiin olutcocktail päälaellee tekemällä oluesta siirappi.  
Käykääs tsekkaa Jussi Viljalan puuhasteluja Facebookissa: My Kind Of Bartending
Kiitos kummallekin Jussille tastingista ja suuri kiitos myös tastingiin osallistujille.  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *