Viikonloppuna tuli taas valmistettua maistuvaa ruokaa ja samalla kuvailin juttuja myös videolle. Valmistin porsaan ulkofilepihveille marinadin, jossa käytin Laitilan Kievari Humalainen -olutta. Marinadin valmistaminen on helppoa ja silloin tasan tarkkaan tietää, että mitä suuhunsa tunkee. Ei kannata syödä niitä valmiiksi marinoituja lihoja yms, koska ne ovat suoraan sanottuna ällöttäviä ja niissä on käytetty ties mitä kaikkea. Kaiken lisäksi ne maistuvat lähes aina samalta.
Tee marinadi itse ja nauti. Tässä on yksi vinkki kuinka olutta voi käyttää lihan marinointiin.
Video on erittäin katsojaystävällinen, koska asettelin kameran taas kerran päin persettä ja pärstäni on suurimman osan ajasta piilossa. Eipä sillä niin väliä, kun videon ideana on ruoka, eikä minun karvainen naamani 🙂
Jaskan Humalainen marinadi resepti:
- 0,5 l Laitilan Kievari Humalainen (käy mikä tahansa Pale Ale)
- 2 dl possulle ja 3 dl kokille
- 6 kpl valkosipulinkynsi
- 1 tl Sriracha chilikastike
- 1 rl sitruunamehu
- 2 tl kuivattu timjami
- Savustettu paprikamauste
- suola
- Öljy
Sitten eikun grilli kuumaksi ja joku mukava grillausolut kaveriksi. Itselläni oli maistossa Top Fuel Beer Companyn Hoplite Pale Ale, josta arvio tulossa…
Eikun kaupan kautta kokkailemaan 🙂
huom: tuo punainen soossi ei ole ketsuppia, vaan se on Sriracha chilikastiketta 🙂 |