Äskettäin pistin arviota erittäin hyvän makuisesta suomalaisen kotipanimon oluesta, joten nyt onkin aika aktivoida teitä kotiolutharrastajia. Olen sitä mieltä, että kotiolutharrastajat ovat suomalaisen pienpanimotoiminnan tulevaisuus, joten on erittäin hienoa, että tämä harrastus on kovassa nosteessa. Tässä on teille kaikille harrastajille oiva mahdollisuus tuoda itseänne esille.
Bryggeri Helsinki järjestää Bryggeri Brewing Club: Homebrew Challange –kisan, jossa paras kotiolut voittaa ja voittajan olut tullaan valmistamaan suuremmassa mittakaavassa Bryggeri Helsingin laitteilla.
Kyseinen kisa on järjestyksessään ensimmäinen. Bryggeri Brewing Club 1 oli sellainen, jossa osallistujilla oli mahdollisuus päästä seuraamaan läheltä kuinka Bryggeri Helsingin panimomestari Mathias Hüffner valmistaa ennalta suunnitellun oluen. Tätä Brewing Club 1:stä pääsin maistamaan Helsinki Beer Festivaleilla tänä vuonna. Kyseessä oli Bavarian Pale Ale ja tämä oli kaikin puolin mainio olut. Tässä kakkososassa haetaan parasta Double/Imperial IPAa ja tällä kertaa panovuorossa olette te kotiolutharrastajat. Tässä alla voitte lukea lisää tästä kllpailusta. Eikun onnea kilpailuun.
Alla oleva teksti lainattu Bryggeri Helsingin verkkosivuilta:
BRYGGERI BREWING CLUB: Homebrew Challenge 2014
Kilpailusarja: Double/imperial IPA
Säännöt:
- kilpailu on avoin kaikille kotiolutharrastajille, jotka eivät työskentele tai ole aiemmin työskennelleet kaupallisen oluenvalmistuksen parissa
- ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu lähettämällä osallistuvan kirjallinen resepti sähköpostilla osoitteeseen sali@bryggeri.fi viimeistään 10.8.2014 klo 12:00 mennessä
- hyväksytyn reseptin lähettäneitä pyydetään toimittamaan kaksi (2) litraa näytettä pullotettuna lopullista tuomarointia varten (4×0,5L plo tai 6 x 0,33L plo tai 8 x 0,25L plo jne.) 24.8.2014 klo 16:00 mennessä
Brewing Club 1 @ Helsinki Beer Festival 2014 |
Rajoitukset:
- maksimi mallasmäärä 300kg (kantavierrevahvuus n. 19%), sokerin lisääminen mahdollista
- mielellään ei mallastamattomia raaka-aineita (riisi, kaura tms.)
- humalia voidaan lisätä mäskäyksen tai vierteen keiton aikana, whirlpoolissa ja jäähdytyksessä (hop back) sekä kuivahumalointina käymistankissa
- maksimi humalamäärä vierteen jäähdytykseen asti 5kg (vain pelletteinä), ei rajoitteita humalalisäykseen whirlpoolissa, hop backissä tai kuivahumaloinnissa
- vain kuivahiivoja saa käyttää, ei rajoitteita merkin tai kannan suhteen
- tuotantoaika 5-6 viikkoa
Aikataulut:
- ilmoittautuminen kilpailuun 23.6.-10.8.2014
- kilpailunäytteiden toimitus Bryggeriin 11.-24.8.2014
- voittajan valinta viikolla 35/2014
- voitto-oluen tuotannon suunnittelu viikolla 36/2014
- BBC II-oluen paneminen Bryggerissä viikolla 37/2014
- BBC II-oluen julkistaminen 24.10.2014
Kilpailun järjestäjä:
- Panimoravintola Bryggeri Helsinki / Rakuuna Olut Oy
- Lisätiedot kilpailun järjestelyistä:
- ravintolapäällikkö Olli Majanen (olli.majanen@bryggeri.fi)
- Lisätiedot teknisiin kysymyksiin:
- panimomestari Mathias Hüffner (mathias.hueffner@bryggeri.fi)
—
Eli eikun parhaat panot kehiin!!!
Huom: Tekstiä muokattu 19.6.2014 klo. 2:10. Tekstiä korjattu Olli Majasen kommentin mukaiseksi
Sellainen korjaus oheiseen, että kotioluthaaste on nyt ensimmäistä kertaa ohjelmassa. Eka BBC oli osallistujille mahdollisuus päästä näkemään läheltä Mathiaksen ennalta suunnitteleman oluen panoa. BBC3 voi taas olla jotain ihan muuta, jos sellainen joskus järjestetään. Ideoita otetaan vastaan. Kiitos Mika Oksaselle BBC2:n ideasta! Hieno juttu tulossa…
Kiitos Olli korjauksesta. Kävin muuttamassa tekstin vastaamaan korjaustasi!