Oluen ja ruoan yhdistäminen on sydäntäni lähellä ja tällä kertaa haluan jakaa kanssanne yhden reseptin, jolla olen tehnyt maistuvaa ruokaa perheelleni ja ystävilleni lukuisia kertoja. Alla olevassa videossa tulen valmistamaan Pyynikin hirvipataa ja ruoan valmistuksessa kaverina on Pyynikin Vahva Simo Vehnäolut. Videon alle olen vielä listannut ruoassa tarvittavat ainekset ja hieman mietteitä valmistuksessa mukana olleista oluista.
Pyynikin hirvipadan ainekset:
- 1 plo. Pyynikin Vahvaportteri
- 1 plo. Pyynikin Vahva Simo Vehnäolut
- 2,2 kg Hirveä
- 500 g possua
- 1 iso sipuli
- 5 valkosipulinkynttä
- Rosmariini
- Katajanmarja
- Timjami
- 3 kpl Laakerinlehti
- Mustapippuri
- Suola
Ruokajuomana: Pyynikin Pikkuportteri
Pyynikin Vahva Simo Vehnäolut:
Hieman sahtimaisia/Weizenbockmaisia fiiliksiä tarjoileva mukava hapokas Hefe. Mausteinen vehnäolut, jossa humalakin puraisee. Ei niin raikas ja banaani on aika taka-alalla. Ei yllä tyylilajinsa kärkijoukkoon, mutta siltikin mainio Hefeweizen.
Pisteet: 34/50
—
Pyynikin Vahvaportteri:
Erittäin hyvä Portteri, joka toimii myös ruoan maustamiseen. Tarkempaa arviota tästä.
Pisteet: 37/50
—
Pyynikin Pikkuportteri:
Vahvanportterin pikkuveli tämä maitokauppavahvuinen Pikkuportteri oli minulla ensimmäistä kertaa maistelussa. Melko reilusti humaloitu portteri, joka toimii mainiosti ruokajuomana. Pientä keveyttä havaittavissa. Paahdetta, lakua ja hiven myös savua. Ruokajuomana toimii keveytensä puolesta loistavasti. Nautiskelu tarkoitukseen sitten Vahvaportteri sopii huomattavasti paremmin.
Pisteet: 34/50
Huom: Pyynikin Vahvaportteri ja Pikkuportteri oli saatu panimolta. Hirvi oli saatu isäukolta ja Vahvan Simon kävin ostamassa Joensuun Sokoksen Alkosta. Kiitokset!